تصور کنید بهترین دوست شما در شرف ازدواج است. یکی از آن روزهای جشن قبل از عروسی است. خانه او با اقوام، غذا و تزئینات غنی در هر گوشه ای پوشیده شده است.
مردم با عجله وارد می شوند تا برای روز بزرگ آماده شوند که ناگهان ... همه خبر لغو عروسی را دریافت می کنند!
شما تعجب می کنید، "چه اشتباهی ممکن است پیش بیاید وقتی همه چیز بسیار عالی به نظر می رسید؟"
معلوم شد که خانواده داماد مبلغ هنگفتی را برای ازدواج به عنوان جهیزیه طلب کرده بودند - قیمتی که خانواده عروس قادر به پرداخت آن نبودند - به همین دلیل در آخرین لحظه لغو شد.
این وضعیت ممکن است غیرواقعی به نظر برسد، اما زنان در جنوب آسیا و خاورمیانه در آن چیز جدیدی نیستند. بسیاری از مردم ادعا می کنند که به این دلیل است که اکثر جوامع آسیایی در کل مردسالار هستند و در مورد حقوق زنان ماهیت بسیار قهقرایی دارند.
اما آیا واقعا اینطور است؟
مهریه چیست؟
جهیزیه «هدیهای» است که ارزش مالی قابل توجهی دارد که عروس و خانوادهاش در ازدواج به همسر آینده و خانوادهاش میدهند. بنابراین اساساً همه چیز از پول، طلا، زمین، اتومبیل و دارایی به عنوان هدیه جهیزیه یا «برکت» والدین به داماد واجد شرایط است.
سنت مهریه با وجود ممنوعیت در چندین کشور مانند هند، نپال و پاکستان، همچنان به طور غیرقانونی انجام می شود. برخی از ایالت ها مهریه را قانونی کرده اند و باعث ناراحتی شدید خانواده های دارای دختر شده است.
سوال
کدام یک از موارد زیر در مورد مهریه صادق است؟
مهریه از کجا آمد؟
مهریه بخشی از هر تمدن بزرگ در تاریخ بشر بوده است. اگرچه بیشتر آن را عمدتاً با فرهنگ هند مرتبط میدانند، شواهدی از شیوههای جهیزیه در یونان باستان، بابل و حتی روم وجود دارد.
در اروپا رسم مهریه بسیار رایج بود. در بسیاری از جاها این قانونی بود که داماد برای انجام این ازدواج پول مطالبه کند. با این حال، این رویه در نهایت با صنعتی شدن و ظهور اقتصادهای ملی در حال ثبات به گذشته تبدیل شد.
پس چگونه هنوز وجود دارد؟
سنت مهریه با استعمار اروپا در آسیا و آفریقا رواج بیشتری یافت.
قبل از اصلاحات در قوانین ارث هند توسط راج بریتانیا، زنان یا سهم خود را در ارث خانوادگی پیشنهاد می کردند یا به آنها کالاهای غرامتی پس از ازدواج به عنوان نشانه امنیتی استقلال مالی آنها پس از اتحاد پیشنهاد می شد.
با این حال، بریتانیا قوانین ارث را تغییر داد که اموال را معتبر میکرد و در عوض قوانینی را تصویب کردند که بیان میکرد زمین اکنون فقط میتواند به وارثان مرد منتقل شود.
این طعنه آمیز است، زیرا همان افرادی بودند که آسیایی ها را به خاطر منشورهای حقوق زنان کم یا اصلاً در بدو ورودشان به هند مسخره کرده بودند!
آیا زنان در معرض خطر مهریه هستند؟
برخلاف جو خوش شانسی که برخی از عروسها در غرب از آن لذت میبرند، بسیاری از زنان در آسیای جنوبی، خاورمیانه و شمال آفریقا احساس میکنند که با شیوههای جهیزیه تهدید میشوند، عمدتاً به این دلیل که عروسیها همراه با چمدانهای «ارائه» هستند.
علیرغم تلاشهای توانمندسازی زنان در بخش آموزش و شغل، مهریه همچنان یک بیماری اساسی اجتماعی است که ساختار خانواده را تهدید میکند.
در اینجا دلیل آن است:
خانواده ها را به بدهی مالی سوق می دهد.
خانوادهها در عجله برای احساس احترام اجتماعی، صرفنظر از وضعیت مالی خود، اغلب پول زیادی را صرف تهیه «جهیزیه عالی» میکنند. پس از پایان عروسی، بدهیها و وامها ذاتی میشوند و پرداخت آن سخت میشود و خانوادهها را دچار آشفتگی مالی میکند.
انتظارات غیر ضروری را تشویق می کند.
رد و بدل کردن عمدی هدایا در عروسی شیرین است، اما اغلب پیام اشتباهی را ارسال می کند. پدر و مادرها شروع به این میکنند که این حق اجتنابناپذیر آنهاست و یک تبادل هدیه دوستانه به زودی به یک لیست "تقاضا" ناراحتکننده تبدیل میشود که پایان محتملی ندارد.
تبعیض جنسیتی را افزایش می دهد.
از آنجایی که پرداخت مهریه و سنت فقط از طرف «عروس» انتظار می رود، فشارها اغلب یک طرفه است. بیشتر عروسها به این باور میرسند که خانواده به دلیل زن بودنشان از ضرر اقتصادی رنج میبرد و در نتیجه سوگیری جنسیتی اجتماعی را در جامعه افزایش میدهد.
مانع تحصیل دختر می شود.
والدین ترجیح می دهند به جای سرمایه گذاری برای تحصیل دختر، انبوهی از پول را برای جهیزیه دختر پس انداز کنند، زیرا فکر می کنند که دختر در نهایت پس از ازدواج خانه را ترک می کند و بازگرداندن پول سرمایه گذاری شده به والدین را در مراحل بعدی زندگی دشوار می کند.
می تواند منجر به خشونت یا حتی قتل شود.
زنان اغلب مورد بدرفتاری قرار می گیرند و اغلب شوهران و خانواده هایشان به آنها به عنوان تامین کننده جهیزیه نگاه می کنند. عدم انجام این کار منجر به آزار جسمی، شکنجه و حتی در موارد شدید کشته می شود.
باعث افزایش نوزادکشی دختران می شود.
از آنجایی که مهریه به یک رسم تبدیل شده است، تولد زنان بار مالی بر دوش خانواده های کم درآمد تبدیل شده است. برخی از والدین به دلیل ترس از مهریه ترجیح می دهند در صورت معلوم شدن دختر بودن کودک، سقط جنین یا حتی کشتن او را انجام دهند.
انجام دهیم
چه کاری می توانم در مورد آن انجام دهم؟
نظر دهی
این درس به من کمک کرد تا این موضوع را بهتر یاد بگیرم.