این یک لوگو یک آگهی یا پیوند وابسته نیست. بلکه یک سازمان است که در مأموریت ما سهیم است و به مولفان این قدرت را میدهد تا بینش خود را به صورت بایت اشتراک گذاری کنند.
رومی بایتها را برای مطابقت با
استانداردهای
لازمه مروری میکند و برای تکامل و اعتبار مطالب مسئولیت دارد.
در مورد همکاری رومی با شرکایش
بیشتر بیاموزید.
چطور میتوانید در هنگام مطالعه از آرامش فکری و روحی برخوردار گردید؟
آیا میدانستید!
خواب شیرین در چند شب، بر میزان اضطراب شما در طول روز تأثیر مثبت میگذارد.
فضای درسی درهم ریخته و نامرتب آسایش را مختل میکند.
نفسهای کوتاه و سطحی نشان دهنده وجود استرس و اضطراب در مغز و بدن است.
شناخت الگوهای فکری مغز میتواند کمک کند که شما از افکار منفی فاصله بگیرید.
با تصور مثبت، حافظه و یادگیری تان بهبود می یابد.
تکرار چند جمله مثبت همه روزه از بروز اضطراب جلوگیری می کند.
اضطراب چیست؟
برای اینکه از اضطراب در هنگام مطالعه جلوگیری نمایید بهتر است اندکی در مورد اضطراب بدانید.
از نظر فنی، اضطراب، دلهره و هراسی است که به خاطر یک رویداد پیشِ رو، به انسان دست میدهد. ما آینده را به شکلی ترسناک برای خود پیشبینی میکنیم به طوری که این پیشبینیها در کل بیپایه و اساس هستند.
اعلایم اضطراب
اضطراب در زندگی روزمره میتوان علائم جسمی و روانی را در قبال داشته باشد:
· بالا رفتن تپش قلب
· عدم تمرکز در کار و تحصیل
· اختلالات در خواب
· بدخُلقی با خانواده، دوستان و همکاران
سوال
کدام یک از اعلایم زیر نشان دهنده اضطراب است؟
چه چیز برای مطالعه کننده باعث اضطراب می شود؟
یکی از مسایل مهم که مطالعه کننده را بیش از همه دچار اضطراب می سازد همانا مطالعه زیاد در زمان محدود است، که مطالعه کننده نمی تواند در اجرای آن موفق شود.
به عنوان مثال اگر شاگردی در تمام دوره تعلیمی مطالعه نکرده باشد و دروس روزانه را نخوانده باشد چطور می تواند همه این بار سنگین را صرفاً در روز های امتحان حمل نماید.
سوال
آیا مطالعه زیاد در زمان محدود مطالعه کننده را دچار اضطراب می سازد ؟
چطور میتوانید در هنگام مطالعه از اضطراب جلوگیری کنید؟
برنامه ریزی معقول و خوب مطالعه، خواندن و مطالعه کردن بصورت پیگیر و با اتکا به پلان، در تمام مدت تحصیل می تواند میزان اضطراب را در وجود مطالعه کننده کاهش دهد.
در اینجا به چند نکته اشاره می نمایم که تا حد زیاد باعث آرامش و رفع اضطراب خواهد گردید.
خواب کافی داشته باشید
برای درمان اضطراب باید خوب بخوابید. خواب نامناسب میتواند پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد. علیالخصوص در مواقعی که اضطراب دارید، برای خواب کامل ۷ تا ۹ ساعته برنامهریزی کنید. آن موقع خواهید دید که چطور داشتن خواب شیرین در چند شب، بر میزان اضطراب شما در طول روز تأثیر مثبت میگذارد.
به هم ریختگیهای ذهن خود را مرتب کنید
به هم ریختگی جسمی برابر است با به هم ریختگی روانی و ذهنی. فضای درسی درهم ریخته و نامرتب آسایش را مختل میکند. بنابراین ۱۵ دقیقه از وقت خود را صرف مرتب کردن درسی خود نمایید و سپس عادت کنید که همه چیز را تمیز و عاری از هرگونه عنصر اضطرابزا نگاه دارید. این کار به شما کمک خواهد کرد منطقی فکر کنید و در نتیجه هیچ جای اضطرابی برای شما باقی نخواهد ماند.
تغذیهی مناسب داشته باشید
تغذیهی مناسب یکی دیگر از راههای درمان اضطراب است. اضطراب می تواند به طور کل فعالیت بدن را دچار اختلال کند به طوری که اشتهای ما تغییر یابد یا فقط بتوانیم مواد غذایی خاصی بخوریم. اما برای تأمین نیازهای بدن، سعی کنید بیشتر غذاهایی را که بدن ما نیازمند آنها است مصرف کنیم. اگرچه ممکن است ما چیزی غیر از این مواد غذایی را هوس کنیم، اما تحقیقات نشان می دهند که خوردن غذاهای شیرین و فرآوریشده می تواند عوارض اضطراب را افزایش دهد.
سوال
برای خواب کامل چندساعت باید برنامهریزی کرد
...
نفس کشیدن را بیاموزید
یک ابزار مفید برای درمان اضطراب و جلوگیری از حملات اضطرابی و ترس شدید، تنفس است. نفسهای کوتاه و سطحی نشان دهنده وجود استرس و اضطراب در مغز و بدن است. اما در مقابل، نفس کشیدن آگاهانه به همراه تنفس بلند و عمیق کمک میکند تا پیامهایی به مغز فرستاده شود که مغز را از تشویش و اضطراب دور کند.
تمرکز ذهنی داشته باشید
تمرکز ذهن در واقع میزان مادهی خاکستری مغز را افزایش می دهد که همین به بدن کمک میکند تا استرس کمتری داشته باشد. تعداد زیادی از مطالعات اخیر آثار مثبت تمرکز ذهن را بر روی اضطراب، خلق و خو و استرس به اثبات رسانده است. تمرکز ذهن هم چنین روشی برای مشاهدهی مغز است و به شما امکان میدهد که بفهمید ذهن شما چگونه افکار اضطرابآور را به وجود میآورد. شناخت الگوهای فکری مغز میتواند کمک کند که شما از افکار منفی فاصله بگیرید.
از پیش برنامهریزی کنید
با آماده نمودن خود برای روزهای پیشِ رو، با افکار اضطرابآور مبارزه کنید. سعی کنید یک برنامهٔ زمانبندی یا یک لیست فعالیتها درست کنید و عاداتی را در خود ایجاد نمایید که به افزایش بهره وری منجر میشود.بر این تمرکز داشته باشید که چگونه با کسب آمادگی پیش از موعد، باورهای اضطرابآور را از ذهن خود دور بریزید.
سوال
کدام نکات زیر می تواند در کاهش اضطرب کمک کند؟
...
به هیچ عنوان منفی حرف نزنید
هیچگاه در خصوص خود منفی حرف نزنید، گاهی هم نگوئید که حافظه ام خراب است نمی توانم از مطالعه این کتاب حاصلی بردارم، حواسم پراگنده است، مطالب را که می خوانم دشوار است سرم را گیچ می سازد و از این قبیل منفی بافی های بی مورد نسبت به خود، ذهن خود و حافظه خود
این تلقینات منفی است که مانع رشد تلقینات مثبت در وجود ما میگردد.
در خصوص هر آنچه که مطالعه می کنید تصور مثبت داشته باشید
همیشه قبل از رفتن به مکان مطالعه باید تصور شما به گونه ای باشد که میتوانید کتابی را که آرزوی مطالعه آن را دارید مصممانه و پیگیرانه به پایان می رسانید. فکر کنید که موفق هستید، در این صورت اعتماد به نفس شما ازدیاد می یابد، میزان فراگیری شما بالا می رود، حافظه و یادگیری تان همچنان بهبود می یابد.
انجام دهیم
برای اینکه از بروز اضطراب جلوگیری کرده باشید لازم است تا جملات زیرین را همه روز قبل از مطالعه تکرار کنید.
به کوشش
Bi Bi Maryam Arif
afghan rumie volunteer